22/6/10

Ένας ακόμη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ "υπ' ατμόν"...

Τι φοβούνται για την ψήφιση των αλλαγών στα εργασιακά. Επισήμως διαψεύδει τις πρόωρες εκλογές η κυβέρνηση...


«Πιστεύουμε στην κοινοβουλευτική αυτονομία, όμως ξέρουμε και τι διακυβεύεται». Αυτή τη δήλωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής σχετικά με το θέμα της κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τις αλλαγές στα εργασιακά που όπως όλα δείχνουν θα κατατεθούν τελικά στη Βουλή ως ξεχωριστή νομοθετική ρύθμιση.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι αν οι ρυθμίσεις δεν ψηφιστούν και από...

τους 157 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μπορεί να δρομολογηθεί πρόωρη προσφυγή στις κάλπες (μολονότι επισήμως ο κ. Πεταλωτής διέψευσε τις εκλογές και τον ανασχηματισμό) ενώ ταυτόχρονα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ανοιχτό το ενδεχόμενο βελτιωτικών ρυθμίσεων.

«Εάν υπάρχουν και όποια περιθώρια για βελτίωση αυτών των ρυθμίσεων, η κυβέρνηση είναι σαφές ότι θα τα εξαντλήσει» είπε ο κ. Πεταλωτής και πρόσθεσε: «Ό,τι έρθει στη Βουλή, ό,τι ψηφιστεί ή ό,τι νομοθετηθεί με οποιαδήποτε μορφή θα είναι με βάση το μνημόνιο».

Πάντως, την ίδια ώρα εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί τουλάχιστον ένας ακόμη βουλευτής να μην ψηφίσει τις ρυθμίσεις, επιλέγοντας το "παρών" όπως έκαναν με τα μέτρα του ΔΝΤ οι "τρεις" (Οικονόμου, Δημαράς, Σακοράφα) οι οποίοι δεν θα υπερψηφίσουν ούτε αυτή τη φορά.
 
http://press-gr.blogspot.com/