10/7/10

Προκήρυξη "ανώνυμης" οργάνωσης

Περίεργη επιστολή-προκήρυξη απο άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση, εστάλη στα γραφεία της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία", αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την έκρηξη της βόμβας στο γραφείο του Μ.Χρυσοχοίδη, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη...
Η επιστολή εστάλη με τον ταχυδρομικό σάκκο χωρίς όμως να φέρει σφραγίδα ταχυδρομείου. Ως αποστολέας αναγράφεται ο "Θανάσης Κλάρας", το όνομα του Αρη Βελουχιώτη, με διεύθυνση κατοικίας "Αγωνιστών 40" και με εκτυπωμένο ένα κόκκινο αστέρι επάνω στο φάκελο.


Στην, έκτασης τεσσάρων σελίδων επιστολή, υπάρχει κόκκινο αστέρι με το κεφάλι του Ρήγα Φεραίου, ενώ αναφέρεται ότι το όνομα της νεοσύστατης οργάνωσης, θα γίνει γνωστό σε επόμενα χτυπήματα.

Οπως αναφέρεται στην εφημερίδα, ο συντάκτης της επιστολής αναφερόμενος στον τρόπο που εστάλη η βόμβα, δείχνει να γνωρίζει δεδομένα που μόνο οι αυτουργοί η οι παράγοντες των ερευνών μπορούν να γνωρίζουν.

Αναφέρεται ότι αυτό που απέτρεψε τον υπάλληλο που παρέλαβε τό δέμα, να το περάσει απο έλεγχο ειδικών μηχανημάτων, ήταν η επισήμανση ότι περέχει μαγνητοφωνημένες συνομιλίες για την υπόθεση Siemens που μπορούν να αλλοιωθούν.

Με επιφυλακτικότητα εξετάζει η αντιτρομοκρατική τη μυστηριώδη επιστολή καθώς εντοπίζει πολλές διαφορές ανάμεσα στις επιχειρησιακές λεπτομέρειες που αναφέρονται στην επιστολή και στα στοιχεία που η ίδια έχει εξάγει από τις έρευνές της.

http://www.ethnos.gr/