6/7/10

Στον ΟΠΕΚΕΠΕ η «Αγρογή» λέει η Κ. Μπατζελή

Την απόλυση και των 270 εργαζομένων στη «Αγρογή» προανήγγειλε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ και του Σκάι, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι αρμοδιότητες του συγκεκριμένου φορέα θα περάσουν στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε)...

Αναφερόμενη στο σκάνδαλο των ρουσφετολογικών προσλήψεων συγγενών του πρώην υπουργού κ.Χατζηγάκη και άλλων στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης στο τομέα ψηφιοποίησης αγροτεμαχίων "Αγρογή", η κ. Μπατζελή δήλωσε ότι τουλάχιστον οι μισοί από τους εργαζόμενους σε αυτό τον φορέα είχαν συγγενικές σχέσεις με στελέχη της Ν.Δ και πως μόνο τέσσερις ή πέντε από αυτούς είχαν πραγματικά προσόντα και μπόρεσαν να προσφέρουν.




Ακόμη υπογράμμισε ότι η "Αγρογή" είναι Ανώνυμη Εταιρεία και πως η εκκαθάρισή της γίνεται βάσει του νόμου περί ανωνύμων εταιρειών.



Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι θα απολυθούν και άνθρωποι που δεν προσλήφθηκαν με παράνομο τρόπο και ανέφερε ότι η δραστηριότητα της "Αγρογής" μεταφέρεται στον ΟΠΕΚΕΠΕ.



Κανονικά, υποστήριξε η ίδια, η διαδικασία είναι ότι από τη στιγμή που η δραστηριότητα της ψηφιοποίησης μεταφέρεται σε καινούργιο οργανισμό, θα έπρεπε οι εργαζόμενοι της "Αγρογής" να αξιολογηθούν εκ νέου.



"Όμως αφού οι προσλήψεις δεν έγιναν νόμιμα οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ενταχθούν σε αυτή τη ρύθμιση" είπε.



Ανέφερε ωστόσο ότι 70 άτομα θα εξετασθούν στον ΟΠΕΚΕΠΕ με συνέντευξη από πενταμελή επιτροπή και μοριοδότηση όπως ορίζει ο νόμος για τη στελέχωση του συγκεκριμένου φορέα.



"Καταργούμε τις πελατειακές συμβάσεις και όχι τις σχέσεις αορίστου χρόνου" δήλωσε η κ. Μπατζελή και κατηγόρησε τον πρώην υπουργό κ. Χατζηγάκη για τις προσπάθειες αποποίησης των ευθυνών του λέγοντας ότι "βρίσκεται στο μέγιστο πανικό της πολιτικής τους καριέρας".
 
http://www.enet.gr/