2/7/10

"Βασιλεύει" η κακοδιοίκηση στο Δημόσιο

Δεκάδες περιπτώσεις κακοδιοίκησης, παράβασης καθήκοντος και άλλων ατασθαλιών έφερε στο φως για ακόμα μία φορά η έκτη κατά σειρά ετήσια έκθεση που παρουσίασε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ), Λέανδρος Ρακιτζής. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο κ. Ρακιντζής είπε ότι όλες οι υποθέσεις αποστέλλονται στον εισαγγελέα.
Είπε πως γίνεται προανάκριση των υποθέσεων και εάν διαπιστωθεί κακούργημα τότε η υπόθεση παραπέμπεται σε τακτική ανάκριση, συντάσσεται κατηγορητήριο και η υπόθεση παραπέμπεται σε δίκη.



Ο κ. Ρακιντζής είπε επίσης ότι η διαδικασία είναι αργή και χρονοβόρα κάνοντας λόγο για «νομικό πολιτισμό που πρέπει να σεβαστούμε».





Υποθέσεις που είδαν το φως



- αντιπρόεδρος συλλόγου εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού (σήμερα συνταξιούχος), ύστερα από έλεγχο «Πόθεν Έσχες», βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ποσό 9 εκ. ευρώ, που δεν δικαιολογείτο από τα εισοδήματά του.

- διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας συμμετείχε επ’ αμοιβή σε 19 επιτροπές. Όπως σημείωσε ο κ. Ρακιτζής, σήμερα οι υπάλληλοι δεν αμείβονται επί πλέον για τέτοιου είδους υπηρεσίες και παρατηρείται πρόβλημα στελέχωσης.



- πανεπιστημιακός γιατρός σε Δημόσιο Νοσοκομείο, από το οποίο συνταξιοδοτήθηκε, πήρε μαζί του, φεύγοντας, τους φακέλους 440 ασθενών του στη νέα του θέση σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.



Επιπλέον, ύστερα από ελέγχους σε διάφορες δημόσιες εταιρίες και οργανισμούς διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο: Στην ΤΡΑΜ ΑΕ το διάστημα από 1-4-04 έως 2-9-09 το προσωπικό αυξήθηκε κατά 250%. Αύξηση, αλλά μικρότερη, παρατηρήθηκε και στην Κτηματολόγιο.
 
http://www.skai.gr/