26/4/10

Αγώνας δρόμου για να πειστεί η τροίκα να μη μειωθούν οι μισθοί

Επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις πιέσεις της τρόικας για τη μείωση μισθών και συντάξεων και στον ιδιωτικό τομέα, διαβεβαιώνοντας όμως τους πολίτες ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει με κάθε μέσο να πείσει Βρυξέλλες και ΔΝΤ ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει χωρίς να συμβεί αυτό. «Η κυβέρνηση έχει ισχυρά αντεπιχειρήματα και ελπίζει στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης να πείσει τους επιτηρητές», δήλωσε.

Ο Γ. Πεταλωτής επέρριψε άμεσες ευθύνες στη Νέα Δημοκρατία για την κατάσταση, εγκαλώντας της για "την εγκληματική πολιτική σε βάρος των Ελλήνων και των επόμενων γενεών". Δήλωσε ότι "δεν περιμένουμε μαθήματα σοσιαλισμού από τον κ. Σαμαρά", προσθέτοντας με νόημα ότι δεν αρκεί μία συγνώμη από τον πρόεδρο της Ν.Δ. για την προηγούμενη "καταστροφική" διακυβέρνηση.




Παράλληλα, διέψευσε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι "η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει φοβικά τις διαφορετικές προσεγγίσεις". Εκτίμησε ότι τα στελέχη του κόμματος και η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία ενστερνίζεται τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης.



Απέφυγε να σχολιάσει τις απόψεις του Αλέκου Παπαδόπουλου για άμεσες και βαθιές τομές, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους, ενώ απαντώντας στο αίτημα Αλαβάνου για παραίτηση της κυβέρνησης τόνισε: "Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες των λόγων και των έργων του".



Πρόσκληση - πρόσκληση απηύθυνε και στον πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την πρότασή του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος: "Η κυβέρνηση νομιμοποιείται απολύτως από το Σύνταγμα και για αντιπροτάσεις, επομένως όποιος έχει διαφορετική άποψη περί δανεισμού να την πει δημοσίως", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

http://www.enet.gr/