26/4/10

"Τα λάθη είναι των δύο τελευταίων κυβερνήσεων και όχι του Παπανδρέου"

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ συνεχίζεται με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να δηλώνει πως λάθη έχουν κάνει μόνο οι δυο τελευταίες κυβερνήσεις (Σημίτη και Καραμανλή) και όχι ο Παπανδρέου. Άντε και υπουργείο στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ…


Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ ανέφερε σήμερα στον Ρ/Σ «ΘΕΜΑ 9.89» στην εκπομπή «Οι αντίθετοι» με τους δημοσιογράφους Δ. Σταυρόπουλο και Δ. Βερύκιο.:


ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ

Πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι τους θεωρούμε κάτι σαν αναγκαίο κακό. Δεν θα στρώσουμε και χαλιά. Θέλω ν’ ακούσω κάποιες απόψεις. Θα στείλω τον αναπληρωτή μου, Πρέσβη κ. Γεωργίου, ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα από την καριέρα του μαζί με την οικονομική ομάδα του κόμματος για ν’ ακούσουν. Δεν πρόκειται να μου δημιουργήσουν πανικό. Χρειάζεται να έχουμε μια αυτοπεποίθηση, σοβαρότητα, καμία εξαλότητα. Δεν είμαι υπέρ των κινητοποιήσεων ή του κόσμου στον δρόμο ή της πλήρης αποδοχής κάποιων πραγμάτων.



ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΠΑΣΟΚ & ΝΔ

Όταν άρχισε η «κατρακύλα» της Οικονομίας, πως άφησε ο Καραμανλής να ξεφύγουμε από το οριακό έλλειμμα στο 12%; Σε όλο τον κόσμο η αναλογία αναθέσεων προς διαγωνισμούς είναι 25 προς 75. Εδώ συνέβη το αντίθετο. Οι αναθέσεις ήταν πιο πολλές και έτσι έγινε το «μεγάλο παιχνίδι». Κλέψανε και κλέβουνε παντού και τώρα παρακολουθώ την ΝΔ να θέλει να το παίξει «τιμητής». Η ΝΔ δεν πρέπει να μιλάει για 10 τουλάχιστον χρόνια γιατί αυτή έφερε την κατάσταση εδώ. Βλέπω το ΠΑΣΟΚ σαν να μην κυβέρνησε ξανά. Μα τα λάθη της περιόδου διακυβέρνησης του κ. Σημίτη ήταν σημαντικότατα.



ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δεν καταλαβαίνω τι θέλει να κάνει η Αριστερά. Να ξεσηκώσει πόλεμο; Αν θέλουμε την κατάσταση να την περάσουμε όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα, θα πρέπει να κάτσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι και να συζητήσουμε. Αυτό που γίνεται τώρα είναι ότι χειρότερο. Έχουμε τα σκληρά μέτρα. Να έχουμε το «διαίρει» για να «βασιλεύει» το σύστημα;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ


Έχω προτείνει και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να «ανοίξει» το παιχνίδι. Ν’ αλλάξει ανθρώπους, ακόμα και από το εσωτερικό του. Έχει κόσμο. Αρκεί να μην φοβάται η ηγεσία ότι αυτοί που θα μπουν μέσα ότι δεν θα είναι τόσο ελεγχόμενοι. Τώρα έχουμε κάποιες αναιμικές ηγεσίες Ο κ. Παπανδρέου εμμένει στους συμβούλους, τους οποίους έκανε Υπουργούς, και ο κ. Σαμαράς σε κάποιους «πραιτοριανούς».




ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Καταθέτω μια επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για να συζητηθεί την Παρασκευή. Και του λέω: «Αν επιτρέψεις να πάει όλο το κλιμάκιο των Τούρκων Υπουργών στη Θράκη, τότε αυτό αποτελεί casus belli για μας». Για μας είναι αδιανόητο ν’ αφήνουμε τους Τούρκους ν’ αλωνίζουν την Ελλάδα επειδή είμαστε σε μια οικονομική καχεξία.