25/6/10

«Προσέχετε, θα χτυπήσουν»

Σε επιφυλακή τέθηκαν από χθες Αστυνομία και Ενοπλες Δυνάμεις μετά την τρομοκρατική επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς υπήρξαν όλες τις προηγούμενες ημέρες πληροφορίες για επιθέσεις σε πολιτικούς στόχους και σε γραφεία βουλευτών του ΠαΣοΚ. Παρ΄ ότι κανένας δεν περίμενε ένα χτύπημα στην καρδιά των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν τεθεί σε συναγερμό.


Η ΕΛ.ΑΣ. είχε εντοπίσει στο Διαδίκτυο κίνηση από ακραίους κύκλους που απειλούσαν να κάψουν συντονισμένα τα γραφεία των βουλευτών του ΠαΣοΚ. Μάλιστα μεταξύ 6 και 7 χθες το απόγευμα εστάλη SΜS στους αστυνομικούς που φρουρούν βουλευτές και τους ζητούσε να έχουν αυξημένη επαγρύπνηση. «Προσοχή στις μετακινήσεις. Αποφύγετε τις ίδιες διαδρομές» έγραφε το μήνυμα.

Οι απειλές κατά των βουλευτών του ΠαΣοΚ έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα, ιδίως μετά την ψήφιση του μνημονίου. Στο Facebook υπάρχουν σελίδες όπως, π.χ., «κρεμάλα στους πολιτικούς που διέλυσαν την πατρίδα» , ενώ σε blog αναφέρονται ονομαστικά όλοι οι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ του μνημονίου με την ένδειξη δίπλα σε κάθε όνομα «προδότης» ή «προδότρια» και τη σημείωση «Καταζητούνται για εσχάτη προδοσία. Ζωντανοί ή νεκροί- το δεύτερο προτιμητέο». Αυτά τα κηρύγματα μίσους τα είχαν εντοπίσει και αρκετοί βουλευτές, μάλιστα κάποιοι τα ανέφεραν σε συζητήσεις με συναδέλφους στους στις πολύωρες συνεδριάσεις των Επιτροπών, όμως κανένας δεν έδινε μεγάλη σημασία.

Εκτός από την Αστυνομία, η οποία ανησυχούσε για το κλίμα που διαμορφωνόταν σε τμήματα της κοινής γνώμης εν όψει της αντίδρασης που αναμένεται στο ασφαλιστικό και εργασιακό νομοσχέδιο. Από χθες βεβαίως όλα αυτά μπαίνουν κάτω από νέο πρίσμα.

tovima.gr