25/6/10

Με παγιδευμένο δέμα η έκρηξη στο υπουργείο

Εξακριβώθηκε από την Αντιτρομοκρατική η συνδεσμολογία του μηχανισμού που εξερράγη χθες το βράδυ στο γραφείο του υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο μηχανισμός ήταν απλούστατος στην κατασκευή, με ανοικτό κύκλωμα καλωδίωσης, το οποίο έκλεισε αυτόματα τη στιγμή του ανοίγματος του δέματος (φακέλου ή κουτιού)...

Από τα υπολείμματα που εντοπίστηκαν εκτιμάται πως μόλις ο άτυχος αστυνομικός άνοιξε το δέμα, το ένα από τα καλώδια τραβήχτηκε με άγκιστρο, ακουμπώντας το άλλο και στέλνοντας ρεύμα στον πυροκροτητή. Ο τύπος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί, δεν θεωρείται πάντως ότι ήταν μεγάλης ισχύος.




Η έρευνες εστιάζονται σε δύο χάρτινες σακούλες, που οι συνεργάτες του υπασπιστή είχαν δει κατά τη διάρκεια της ημέρας στο γραφείο του. Ξεκάθαρη εικόνα για το πως έφτασε το δέμα στον έβδομο όροφο του υπουργείου δεν υπάρχει ακόμη. Θεωρείται πάντως πιθανό να ήλθε με το ταχυδρομείο, δεδομένου ότι η αλληλογραφία που φθάνει μέσω των ΕΛΤΑ δεν ελέγχονται με σκάνερ από αστυνομικούς.



Η κηδεία του Γ. Βασιλάκη θα γίνει αύριο στη 1 μ.μ. στο νεκροταφείο Ζωγράφου. Το πρωί, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε το σπίτι του συνεργάτη του για να συλληπηθεί την οικογένειά του για την απώλεια.

http://www.enet.gr/