17/6/10

«Οι απεργιακές κινητοποιήσεις ρήμαξαν τον Πειραιά»

Στην Τουρκία έχουν οδηγήσει τα καράβια οι συνεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις στον Πειραιά, όπως κατήγγειλε στο ΣΚΑΪ 100.3 ο Γιάννης Ιωαννίδης, μέλος της κίνησης εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Σκαραμαγκά «Αυτοοργάνωση ζώνης Περάματος».

Κατήγγειλε ότι το Συνδικάτο Μετάλλου, που τους εκπροσωπεί, περιορίζεται μόνο στο να κάνει απεργίες, που τις περισσότερες φορές έχουν αιτήματα που δεν αφορούν καθόλου τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.

Όπως είπε, αυτό έχει οδηγήσει τους εφοπλιστές να παίρνουν τα καράβια τους από τον Πειραιά και τα πηγαίνουν για επισκευές στην Τουρκία. Στο Πέραμα πηγαίνουν πλέον μόνο για ορισμένες έκτακτες επισκευές..

«Στο Πέραμα δεν υπάρχει δουλειά εξ αιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων» είπε ο κ. Ιωαννίδης.

Για αυτό το λόγο αποφάσισαν να συστήσουν την «Αυτοοργάνωση ζώνης Περάματος», αλλά όπως είπε, όταν επιχείρησαν να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για την κίνηση αυτή, δέχτηκαν την επίθεση από μέλη του ΠΑΜΕ και μέλη του σωματείου.

Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι κάποιοι θέλουν να κλείσει η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη για να την παραδώσουν στην COSCO.

Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι μέχρι πριν από 15 περίπου χρόνια, η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος ήταν μία υπερ-επικερδής επιχείρηση, αλλά πλέον υπάρχουν εργαζόμενοι που λόγω της έλλειψης δουλειάς, έχουν οδηγηθεί ακόμα και στην επαιτεία.
 
http://www.skai.gr/